Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/mileboc/public_html/nematoder/forum/common.php on line 106
Kombinera Nemaslug och Snigelfritt : Tips mot mördarsniglar

Kombinera Nemaslug och Snigelfritt

Dela med dig av dina bästa tips.

Kombinera Nemaslug och Snigelfritt

Inläggav Anders sön 29 jun 2008, 14:37

Många som bekämpar sniglar får ett bra resultat genom att kombinera Nemaslug och Snigelfritt (medel med järnfosfat). Medlen har var för sig i korthet följande fördelar som gör att de kompletterar varandra bra:

* Nemaslug verkar förebyggande och verkar under jord, där andra medel inte fungerar. Nematoderna verkar innan sniglarna blivit fullvuxna och innan problemet kommit till ytan så att säga.
* Snigelfritt verkar även på riktigt stora sniglar (som inte Nemaslug biter på) och Snigelfritt är lätt att använda för "punktinsatser".

Om man har problem med sniglar som kryper in på tomten och man vet ungefär var de kryper in, då skulle jag rekommendera att placera ut en laddning Snigelfritt vid tomtgränsen där sniglarna kryper in. Lämpligen skyddar man också medlet mot regn och andra djur med någon låda eller t.ex. min föreslagna konstruktion (det går bra att skippa tejpen).
http://www.nematoder.se/bygg-anders-snigelkiosk.php
Ansvarig för sajten www.nematoder.se
Allt text- och bildmaterial som postas i forumet omfattas av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller vidaresändas utan medgivande.
Användarvisningsbild
Anders
Site Admin
 
Inlägg: 10
Blev medlem: tis 27 maj 2008, 01:44

Återgå till Tips mot mördarsniglar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter