Många som bekämpar sniglar får ett bra resultat genom att kombinera Nemaslug och Snigelfritt (medel med järnfosfat). Medlen har var för sig i korthet följande fördelar som gör att de kompletterar varandra bra:

  • Nemaslug verkar förebyggande och verkar under jord, där andra medel inte fungerar. Nematoderna verkar innan sniglarna blivit fullvuxna och innan problemet kommit till ytan så att säga.
  • Snigelfritt verkar även på riktigt stora sniglar (som inte Nemaslug biter på) och Snigelfritt är lätt att använda för ”punktinsatser”.

Om man har problem med sniglar som kryper in på tomten och man vet ungefär var de kryper in, då skulle jag rekommendera att placera ut en laddning Snigelfritt vid tomtgränsen där sniglarna kryper in. Lämpligen skyddar man också medlet mot regn och andra djur med någon låda, t.ex. Gröna Mathilda eller min föreslagna konstruktion, en Snigelkiosk för snigelfritt (det går bra att skippa tejpen). Ett annat alternativ för bekämpning kring tomtgränsen är att använda snigelstaven Snailex garden.