En del undrar om snigelgiftet Mesurol, som finns att köpa utomlands. Detta är dock INTE tillåtet i Sverige för privatpersoner. För yrkesodlare är användningen reglerad. Vill starkt avråda från att i strid med gällande regler använda snigelgiftet Mesurol mot mördarsniglar. Medlet är mycket giftigt för husdjur och barn. Således både förbjudet och mycket olämpligt att använda i sin trädgård.

Kemikalieinspektionen har en del information om snigelmedel på sin hemsida. Bland annat följande om Mesurol:

Artikeln fortsätter under annonsen


Ytterligare en produkt, Mesurol snigelgift, finns godkänd för användning mot sniglar i Sverige. Mesurol snigelgift får endast användas i yrkesmässig odling och är inte tillgänglig för allmänheten. Det beror på att produkten innehåller ett verksamt ämne, metiokarb, som är mycket akutgiftigt och lätt kan få oönskade konsekvenser om barn eller husdjur skulle få i sig ämnet. Fallrapporter finns publicerade där utsäde betat med metiokarb har orsakat dödsfall hos hundar, katter och andra husdjur. Symptom som observerats i djurstudier är kramper, ökad salivavsöndring, diarré med mera inom några minuter efter exponering. De kan kvarstå upp till tolv dagar hos överlevande djur.

Satsa istället på godkända bra metoder mot sniglarna. Förutom manuell bekämpning av sniglarna, så kan det rekommenderas att kombinera Nemaslug och snigelfritt.

Läs även fler tips om mördarsniglar.

Liknande inlägg